Additional Post Header AH

10 érv amiért ne dohányozz!

Very Toxic L Kicsi

10 érv amiért ne dohányozz!

0

10 érv amiért ne dohányozz!

Sokkoló részletek: Mi is van a cigiben?

Ezért ne dohányozz!

Ezért ne dohányozz!

A 10 érv mindegyike egy-egy méreg. Ott van minden a cigarettában, de vagy nem tudsz róla, vagy nem ezért szívod. 10 érv azért, hogy ne dohányozz!

1. érv: Az Ammónia megváltoztatja a Ph értéket

Az ammónia segít megváltoztatni a dohány pH értékét. Biztosítja a cigi élvezetet azáltal, hogy lúgosabbá teszi a dohányt, és így hamarabb, és könnyebben felszívódik a felszabadult nikotin. Így gyorsabban jut el az agyi kapcsolódási pontokhoz.

A drog lényege az élvezet, mely igazán gyorsan kialakítja a függőséget. A nikotinipar az 1960-as évektől használja az ammóniumtechnológiát. Az ammóniával átitatott cigit sokkal jobban kívánjuk. A függőség kialakítása bármilyen területen fő cél. Akármilyen addikciótól szenvedő ember gondolkodás és mérlegelés nélkül költ a függőség tárgyára, legyen az alkohol, szerencsejáték vagy drog és még sorolhatnám.

2. érv: Egészségedet nem védi a füstszűrő

Speciális szűrőrendszer a cigaretta végében található füstszűrő. Ez is a savak eltávolításához járul hozzá, és a lúgok hozzáadását biztosítja. Minél lúgosabb a dohány, annál könnyebben tud beépülni a szervezetbe a nikotin. Ilyen nézőpontból nézve elég aljas és nyilvánvaló becsapás ez a füstszűrő dolog. Valahányszor elszívunk egy füstszűrős cigarettát, gondoljunk arra, hogy hamarabb beépül a szervezetünkbe, mintha szűrő nélkül szívnánk.

3. érv: A cukortartalom a cigiben sem jó

Hogy és miért kerül a cigarettába cukor? Az nem a sütibe való? A cukornak is fontos feladata van. Bár az első gondolatunk az, hogy végre egy ártalmatlan „normális” anyag a cigiben, valójában nem bele való. Mint minden anyaggal, a cukorral is meghatározott célt érhetnek el a dohánycégek a cigaretta használóknál. A cukor égésekor acetaldehid képződik. Ez vajon mire jó? A jó válasz: fokozza a függőséget és meggyorsítja a nikotin felszívódódását.

4. érv: A kakaónak káros hörgőtágító hatása van

„A cigaretta tágítja a tüdőt!” – A cigaretta bevezetésekor az első cigaretta reklámok Amerikában és világszerte a nikotin hörgőtágító hatására alapoztak. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a kakaó csak a csokiban és a sütiben jó. A cigarettában a kakaó égés közben teobrominná alakul át. Ez a vegyület lehetővé teszi, hogy a hörgők kitáguljanak és így nagyobb felületen és mélyebben  szívódjon fel a nikotin.

5. érv: A mentol elnyomja a csípős dohány ízét

Ez a mentol dolog igazi 22-es csapdája. A mentol csökkenti a fájdalomérzetet és a légutak érzékenységét. A hörgőket tágítja és nyugtatja. Így mélyebb a belégzés. Nem irritál annyira a sok méreganyag, hisz érzéstelenít a mentol. Ha egyébként utálod a dohány ízét, a mentol elveszi annak jellemző csípős ízét. A füst mintha hűvösebb és frissebb lenne…. A mentol nagy kedvence a cigarettát előállító cégeknek, mert a nikotin lebomlását csökkenti. Ez azt jelenti, hogy alapos romboló munkát végez, valahányszor rágyújtunk. Ma már egyetlen dohánymárka  kínálatából sem hiányzik a mentolos változat.

5. érv: Agyad munkáját károsan befolyásolja a levulinsav

A levulinsav legfőbb „érdeme”, hogy 30%-kal javítja a nikotin megkötését az agyban található kapcsolódási pontokon.

6. érv: A DDT- a betiltott rovarirtó, ami csak gyilkolásra való

DDT diklór-difenil-triklóretán rövidítése, egy nagyon nagy hatású rovarméreg. Felhalmozódhat az élő szervezetben, és károsítja a környezetet. Felhasználását Magyarországon  az 1960-as évek végén betiltották, de a talajban még nyomokban megtalálható. A dohány termesztésekor  a rovarirtó méreg a talajból kerül a dohánylevélbe. Mivel nem az egész világon került betiltásra, ezért nagy az esélye, hogy a dohánylevélben megtalálható, mert nem a betiltott területekről származik a cigaretta gyártásakor felhasznált dohány.

7. érv: Égésgátló vegyületek

Így a cigaretta lassabban ég el. Mélyebben és hosszabban kell szívni, több szippantás szükséges. Így fokozottabbá teszik az égésgátlók a nikotinfelvételt. Az égésgátlóknak védelmi szerepük is van. Ha otthagyjuk, ott felejtjük az égő cigit, akkor hamar kialszik. Megelőzve ezzel az esetleges tűz kialakulását.

8. érv: A dohányszag javítása miatt a passzív dohányosok védelmében a dohányos egyre több mérget szív be

Több, mint 300 féle szabadalom van annak érdekében, hogy a dohányzás ne legyen büdös, elviselhetetlen szenvedély. Ezt mind a passzív dohányosok érdekében kell alkalmazni. Bár rengeteg olyan dohányossal találkoztam, aki dohányosként utálja a dohányfüst szagát. A dohányosok egyre több vegyszert szívnak be, csak hogy társadalmilag jobban elfogadtassák magukat. Ezeknek a kémiai vegyületeknek az emberre való hatását gyakorlatilag még nem is vizsgálták. Sőt azt sem, hogy ez a sok kémiai anyag milyen hatással van egymásra. Hasonló káros kémiai  folyamatok játszódhatnak le a szervezetben biokémiai szinten, mint amikor sokféle gyógyszert szedünk. Nincs a világon olyan biokémikus, aki kibogozza, hogy milyen erős kémiai reakciók zajlanak a szervezetben, és azoknak mi a hatásuk.

Egy biztos, hogy nem pozitív.

Aki kíváncsi milyen kémiai vegyületek csillapítják a kellemetlen dohányszagot: Acetilpirazin, anetol, cedrol, furaneol, limonén, béta-kariofillén, aromatek 150 és 245…

és még sokan mások….

9. érv: Az irritatív hatás csökkentése miatt rengeteg méreg jut a szervezetbe

Egy kis csemegézés a  vegyi gyulladáscsökkentők listájáról: Aluminium szulfát, NaH2PO4, XLF-636 , XLF-632, XLF-680 …. és kedves kémiai társaik.

10. érv: A füst láthatóságának csökkentése is mérgezéssel jár

Itt a lista hatalmas. 200-nál is több vegyület szolgálja a mérgezésed. Ízelítőül néhány népszerű  mérgező anyag: glutársav, kálium-acetát, kálium-citrát, egybázisú kálium-foszfát, nátrium-hexametafoszfát, magnézium-karbonát, Studio 26 blend, XTH STUDIO BLEND…. és a többi.

A biokémia iránt érdeklődőknek biztos beindította a fantáziáját ez a sok kémiai elnevezés. Engem egyáltalán nem nyugtatott meg ez a felsorolás, pedig én nem dohányzom.

Kedves dohányosok! Féltelek Benneteket! De tényleg!

A múlt héten került napvilágra az az infó, hogy több milliárd bevétel kiesése volt a dohányipari cégeknek. Számomra ez az jelenti, hogy valahogy a bevétel kiesést pótolni szeretnék ezek a gyártók. A legkézenfekvőbb, hogy a függőséget okozó anyagok mennyiségét fogják növelni. Így egyre nehezebb és nehezebb lesz a leszokás.

Talán ideje elgondolkodni a leszokáson, hogy ne manipulálhassák a dohányzókat.

10 nem gyakran emlegetett érv azért, hogy ne dohányozz. Ezen kívül vannak a szokásosak, amiket már nagyon jól ismersz.

Leave a Reply