AH

doTerra alapok

doTERRA olajok

doTERRA aromák

Nézzük az alapokat, a leggyakoribb kérdéseket:

Figyelem! Az esszenciák használata nem helyettesíti a szakszerű orvosi kezelést! Az orvos által előírt terápiát nem szabad abbahagyni.

Mik is azok a doTERRA illóolajok?

Egyre több helyről lehet hallani az aromákról, az aromaterápiáról. Az aromaterápiának valójában az esszenciális olajokkal való terápiát értjük-

Ezt a természetes módszert egyre több és több család használja a világon. 1,5 éve már nekünk, magyaroknak is beszerezhető a Föld ajándéka, vagyis a doTERRA esszenciális olajok.

A doTERRA cég garanciát vállal arra, hogy az ő általa előállított növényi kivonatok – a doTERRA olajok – amelyek 100% tisztaságúak, teljes bizalommal használhatók akár belsőleg is. De megsúgom nem belsőleg használva a leghatásosabb. Így én nem is szoktam ajánlani belsőleges fogyasztásra, csak kivételes esetekben.

Az esszenciális illóolajokat a növény különböző részeiből nyerik, többnyire gőzlepárlással, préseléssel. Ez lehet a gyökér, szár, levél, virág, héj, gyanta. Mindíg abból a növényrészből, ami a legmegfelelőbb hatóanyaggal rendelkezik.

A kis barna üvegcsék nagy kincseket rejtenek. Igazi növényi kivonatok, amihez nincs keverve semmilyen más vegyület vagy alkohol. Nincs hígítva, nem tartalmaz kőolaj származékot és egyéb bármilyen vegyszert vagy szintetikus anyagot.

Miért pont a doTERRA olajokat használom és ajánlom?

Az amerikai doTERRA cég egy különleges minőségbiztosítási rendszerrel garantálja az esszenciák minőségét. Ez a CPTG minőség (Certified Pure Therapeutic Grade=Tanúsított Tiszta Terápiás Minőség), ami azt jelenti, hogy a termelés és feldolgozás valamint a palackozás folyamán maximális gondossággal nyerik ki, és számos speciális vizsgálatnak vetik alá a növényi olajokat. Ez a minőségi követelmény – ami a terápiás célnak megfelel – a legmagasabb minőségi követelmény a világon. Ez a minősítés garantálja a hatékonyságot és az abszolút tisztaságot.

A legfontosabb és a hatóanyag összetételét tekintve a legpontosabb és legdrágább vizsgálati módszer többek között a gázkromatográfiai vizsgálat. Ezeket az esszenciákat többször is megvizsgálják, amíg a felhasználóhoz kerülnek.

Mi sem bizonyítja jobban, minthogy minden üvegcse alján található egy szám, amit ha beírunk egy weblapra, akkor megtudhatjuk, hogy pontosan honnan származik, ki termesztette és mikor, és a pontos, mindenre kiterjedő hatóanyagtáblázatot is láthatjuk.

Ez a hatóanyag vizsgálat egy független laborban készül, így megbízhatunk a hitelességében.

Hogyan lehet használni a doTERRA olajokat?

doTERRA olajok

Az illóolajok nemcsak fizikai testünkre hatnak, de a megfelelően kiválasztott illóolaj vagy illóolaj keverék érzelmi életünket is kiegyensúlyozza.
Ma már a hagyományos orvoslás is elfogadja, hogy a betegségek kialakulásában a stressz és a meg nem oldott lelki problémák nagy szerepet játszanak.

Hogyan lehet használni:

 • belélegezni,
 • inhalálni,
 • párologtatni,
 • bőrre kenni
 • fürdővízbe tenni (nem magában, hanem oldott állapotban)
 • nyelv alá cseppenteni*
 • krémbe vagy olajba keverni
 • esetleg kapszulába vagy vízbe téve fogyasztani*.

Bőrproblémák esetén tiszta hidratáló krémbe is lehet csöppenteni, jól elkeverni és ezután a bőrbe masszírozni.

Használat előtt azonban érdemes bőrpróbát végezni. Az érzékenység nagyon ritka, de menjünk biztosra.
Bármilyen módon is használjuk, elképesztő gyorsasággal hat. Kenheted a tarkódra vagy a homlokra, halántékra vagy a talpra vagy célzottan pulzuspontokra. Mivel ezek esszenciák, hígítva célszerű alkalmazni.

Felnőtteknél más a hígítás, mint a gyerekeknél.

Ha használni szeretnéd az olajokat, fordulj szakképzett aroma tanácsadóhoz. Ő megmondja, hogy mit és hogyan használj a problémádra:
Mezriczky Eszter 06 70 931 3095

Mennyi idő alatt hathatnaknak az illóolajok?

Elképesztő gyorsasággal hatnak.

 • 22 másodperc alatt az agyba jutnak
 • 2 perc múlva a véráramban vannak
 • 20 perc múlva az összes sejtünkre hatással vannak.

Ha a talpra kenve használjuk, 4 perc múlva kimutatható a nyálból a felkent esszencia hatóanyaga.

Ki használhatja az olajokat ill. esszenciákat?

Mindenki 0-100 éves korig. Babáknak, gyerekeknek, felnőtteknek és időseknek egészségi problémájuk javítására, megoldására, a hagyományos orvoslás kiegészítéseként. Nálunk a 92 éves dédi és a 10 hónapos dédunoka egyaránt használja.

Sőt, még a házi kedvenceik is élvezhetik áldásos hatását.

Milyen esszenciák vannak?

doTERRA olajok

Mielőtt elkezdenénk használni az doTERRA olajokat, érdemes egy kicsit elidőzni azon, hogy milyen esszenciák is vannak.

Single azaz ÖNÁLLÓ DOTERRA ILLÓOLAJOK:

Több mint 70 féle single olaj, ami azt jelenti, hogy egyféle növény kivonata található az üvegcsében. A borsmentától a levendulán át a tömjénig, szinte minden fontos növényi kivonatot megtalálhatunk a kínálatban.

A doTERRA cégnek sokfajta KEVERÉKE (BLENDJE) van, amit különböző problémákra állítottak össze a cég orvos-tudós szakemberei. Ezek a blendek több növény esszenciáját tartalmazzák, amelyek a legideálisabban, szinergiában hatnak az adott problémára.

A legkedveltebbek:

DigestZen, Deep Blue, Smat&sassy, Serenity, TriEase, OnGuard, InTune és PastTense.

Mire lehet használni?

Ez a legnehezebb rész, mert annyi a pozitív tapasztalat, hogy egy könyvet meg tudnék vele tölteni. De álljon itt pár eset, – a teljesség igénye nélkül, csak pár példát kiragadva – amikor segítettek az olajok.

Nézzük először a gyerekeket:

JÓ ALVÁSHOZ:

Alvásproblémára nagy segítség a szülőknek a LEVENDULA, a SERENITY blend, párologtatva vagy talpra kenve. Megfelelő hígításban alkalmazva hamar álomba szenderülhet a baba vagy a gyerek, és az alvása mély és pihentető lesz. Használhatunk még TANGERINE-t azaz mandarin esszenciát. Ez is szuperül segíthet az alvásban.

doTERRA olajok - Serenity - levendula

Mindez a természetes illóolajok alkalmazásával érhető el, úgy, hogy csak pár cseppet használunk.

HASFÁJÓS BABA

Minden babának (és persze szülőnek) nehéz időszak az újszülött kori hasfájós időszak. Hihetetlen segítség ilyenkor a DIGEST ZEN blend hígítva a baba pocijára kenve. Pár perc alatt abbamaradhat a fájdalmas sírás a hascsikarás.

A TANGERINE használatakor a sírós, nyűgös babák megnyugodhatnak, mert a szorongást is oldhatja. A pocakra kenve megszűnhet a hasfájás, mert beindíthatja a perisztaltikát és így a bántó szelek is távozhatnak.

doTERRA olajok - Zengest - édeskömény

A baba-hasfájásra remek választás lehet a FENNEL – ÉDESKÖMÉNY is. 1 teáskanál frakcinált kókuszolajba 1 cseppet a FENNEL-ből és ebből a higítmányból a baba talpacskáira kenni. Szoptató édesanyáknak is jó, mert tejszaporító hatása lehet. Megfelelő hígításban a mellre kenve a mell csomósodását is meggátolhatja.

TANULÁSI ZAVAROKRA, FÓKUSZÁLÁSRA, MOTIVÁCIÓRA

Nagyon sok iskolásnak változtatta meg az életét, a tanuláshoz való hozzáállását az INTUNE. Ez a különleges keverék segíthet fenntartani az összpontosítás képességét, motivál és így a gyermek figyelmesebb lehet. Hamarabb kész lehet a házi, és kevesebbet is hibázik. Kend be a gyerkőc tarkóját vagy homlokát (természetesen higítva), vagy talpát suli előtt és megelégedve tapasztalhatod, hogy jobban teljesíthet az iskolában. Megdicsérik. Nő az önbizalma, és….szárnyalni fog!

Az INTUNE eredményesen használható tanulási problémával küzdő gyerekeknél, valamint viselkedés zavarral küzdőknél. Nagyon jók a tapasztalatok az autistáknál is. BALANCE-al és a VETIVERrel használva különlegesen jó harmóniába hozhatja a problémás lurkót.

Közeleg a nyár, és a szúnyogok és egyéb döngicsélő csípős rovarok, akiktől joggal félthetjük gyermekünket. Természetes összetevőkkel – vegyszermentesen távol tarhatjuk ezeket a rovarokat, ha a TERRASHIELD-et használjuk. A TERRASHIELD a szabadban a rovar-riasztás hatékony és természetes módját jelenti.

ORRDUGULÁSRA, LÉGÚTI PROBLÉMÁKRA

A BREATHE igazi csoda, ha a baba vagy a gyerek orra eldugult.

Az orr alá kenve vagy csak belélegeztetve egyszerűen kidugulhat az orra. A talpára kenve is használhatjuk, pár perc és megszűnhet az orrdugulás. Ezen a télen hihetetlen nagy segítség volt, ha kéznél volt a BREATHE blend. A tüdőre is kenhető higított formában, ha mélyebb problémát okoz.

Nagyobbaknak finom cukorkát is adhatunk, hogy enyhüljenek a légúti panaszai.

doTERRA olajok - Air - tömjén

FOGZÁS

A gyerekeknek használatos illóolajok tárháza kimeríthetetlen. De azért még a fogzáskor eredménnyel használható 2 olaj nem maradhat ki.

A gyulladás csökkentésére és fájdalom csillapításra kiváló lehet a TÖMJÉN vagy a LEVENDULA, amiket közvetlenül a kibújni vágyó fog ínyére lehet kenni. A baba fájdalma biztos, hogy kevesebb lehet, vagy meg is szűnhet.

LÁZCSILLAPÍTÁS TERMÉSZETES MÓDON

Ki gondolná, hogy a LEMON+BORSMENTA+LEVENDULA kombináció frakcionált kókuszolajjal hígítva hamar leviheti a lázat, ha talpra vagy a gerincvonalra kenjük. Számos esetben tapasztaltuk meg ezt a lázcsillapító hatást, nem csak gyerekeknél.

doTERRA olajok - levendula - borsmenta - lemon

IMMUNVÉDELEM ILLÓOLAJOKKAL

Az egyik legkedveltebb immunvédő keverék az ONGUARD. Csodás az illata. Ennél csak a hatása csodálatosabb. Ha minden játszószobába vagy tanulószobába párologhatna ez a kiváló keverék, akkor bizony nem lenne ennyi köhögős, influenzás gyerkőc.

A betegségek megelőzését is szolgálhatja a használata, de a már kialakult fertőzéses betegségeknél jellemzően megrövidítheti az ONGUARD használata a betegség idejét.

doTERRA olajok - On Guard

A hígítást a baba ill. a gyerkőc életkora határozza meg. Nem minden illóolaj használható gyerekeknek!

Rengeteg megoldás van, ahogy a növényi illóolajok is számos területen segítenek.

De most nézzünk néhány példát arról, hogy hogyan is segíthet a felnőtteknek az aromaterápia, azaz az illóolajok biztonságos és szakszerű használata.

AROMATERÁPIA FENŐTTEKNEK

Szinte nincs olyan probléma, amihez ne nyújthatna segítséget az illóolaj használat. Nézzük is szépen sorban, hogy mi is az, ami segíthet nekünk.

FEJFÁJÁS

Akár sima, akár migrénes a fejfájás sokféle olajat vagy blendet használhatunk, hogy elmulasszuk.

A PASTENSE az első számú esszenciakeverék amit erre a problémára fejlesztettek. A nyakszirtre vagy a halántékra kenve szuper hatásos lehet. Ha valakinek túl erősnek bizonyul az illata, akkor talpra is kenhető. Ily módon is szinte perceken belül hathat.

Használhatunk BALANCEot vagy éppen TÖMJÉN-t.

Valakinek a DEEP BLUE vált be, mert a benne lévő növényi esszenciák többsége fájdalomcsillapító és görcsoldó hatással is rendelkezik.

doTERRA Deep Blue és Past Tense

GYOMORFÁJÁS, REFLUX

Belsőleg fogyasztva –pohár tisztított vízbe cseppentve- szinte azonnal rendbe rakhatja a gyomrot, rendezi a Ph értéket a LEMON.

A DIGESTZEN kívülre – a fájó gyomorra vagy bélszakaszra kenve – is eredményesen használható.

Rengeteg megoldás van a különböző emésztőrendszeri panaszok javítására és megszüntetésére. Segíthet a GINGER, a FENNEL vagy akár a GRAPEFRUIT csepp, amit a grapefruit héjából nyernek.

Hogyan juthatok hozzá?

Kattints ide a regisztráció menetének leírásához!

Ha használni szeretnéd az olajokat, fordulj szakképzett aroma tanácsadóhoz. Ő megmondja, hogy mit és hogyan használj a problémádra:
Mezriczky Eszter 06 70 931 3095