Additional Post Header AH

Lenmagos lepény villámgyorsan

Lenmagos Lepény 2 Custom

Lenmagos lepény villámgyorsan

0

Lenmagos lepény elkészítése:

A lenmagos lepény lenmaglisztből és tojásból készült. Meglepően ízletes, emellett pillanatok alatt elkészíthető. Sütés után napokig eláll a hűtőszekrényben. Változatos ízhatásokat érhetünk el, ha víz helyett zöldségleveket (spenót- vagy répalé) használunk.

lenmagos lepény_2 (Custom)

Az elkészült 1 adag

 

Hozzávaló 1 adaghoz:

  • 3 evőkanál őrölt lenmag
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • ¼ teáskanál vöröshagymakrém
  • ¼ teáskanál pirospaprika
  • csipetnyi só vagy fűszeres só
  • 1-2 evőkanál felmelegített ZSÍR vagy kókuszolaj (plusz az edény olajozásához szükséges mennyiség)
  • 2 evőkanál víz
  • 1 nagy tojás

Elkészítés:

  • Keverjük össze a lenmagot, a szódabikarbónát, a hagymakrémet, a paprikát, a sót és a zsírt!
  • Kevergetés közben verjük fel a tojást a vízzel!
  • Egy mikrózható üveg- vagy műanyag tálat kenjünk ki zsírral, majd egyenletesen terítsük el rajta a keveréket, és 2-3 percig melegítsük 800 watton a mikróban, aztán az ajtó kinyitása nélkül hagyjuk 5 percig kihűlni!
  • Széles fakanál vagy palacsintaforgató segítségévek vegyük ki az edényből a lepényt, majd fordítsuk meg és tetszés szerinti feltéttel ízesítsük!

Elkészítési idő: 10 perc

Kókuszolaj és a zsír bármelyike használható, én személy szerint a zsírra szavazok. A sütőpor az én véleményem szerint sok nem természetes összetevőt tartalmaz, ezért inkább a szódabikarbónát javaslom.

Az lenmagos lepény ízesítéséhez mindenféle fűszer használható, a variációk száma végtelen.

Leave a Reply