Additional Post Header AH

Lepénykenyér

Lepénykenyér

Lepénykenyér

0

 

Lepénykenyér szendvicsnek

lepénykenyér

Ez az alternatív lepénykenyér nagyon hamar és könnyen elkészíthető, ami nagy előnye. Sütőben süthető. Az ízesítésétől függ, hogy édes vagy sós lepénykenyeret kapunk.

Nagyon alkalmas szendvicskészítéshez.

Érdemes több adagot sütni belőle. Ha kihűl, felszeletelni és egy adagot a mélyhűtőbe „elraktározni”. Így akkor is lesz friss ’mentes’ kenyerünk, ha nincs időnk sütögetni. Csak egyszerűen elővesszük, be a mikróba, és már lehet is enni.

Glutén mentes, tej mentes, élesztő mentes. Glutén érzékenységben, laktóz intoleranciában szenvedők minden további nélkül fogyaszthatják. Mivel élesztő mentes is, ezért például a refluxosoknak is jó, mert nem erjed benne semmi.

Hozzávalók:

  • 6 dkg mandulaliszt
  • 6 dkg kókuszliszt vagy gesztenyeliszt
  • 6 dkg szezámliszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • kb. 4 dl tisztított víz
  • 1.5 kávéskanál só (ízlés szerint)
  • 4 nagy tojás
  • 180 fokos előmelegített sütő
  • zsírpapír

Lehet ízesíteni is:

Ha sósat szeretnénk akkor borsot vagy köményt, fokhagymát lehet beletenni. Ha édességnek szeretnék fogyasztani, akkor kevesebb sóval készítsük. Tehető bele xilit, az édes ízhez. Vanília vagy/és fahéj és hasonló fűszerek ízlés szerint, ha édességként szeretnénk fogyasztani.

 

Elkészítés:

  1. A liszteket pici sóval és a szódabikarbónával összekeverem egy tálban. A szódabikarbóna hatását növelhetjük, ha 1 teáskanál citromlét adunk hozzá, mielőtt a lisztkeverékhez tennénk.
  2. A tojásokat a vízzel felverjük. Habverővel dolgozhatunk.
  3. Összedolgozzuk a liszteket a felvert tojással.
  4. Beleöntjük a masszát a zsírpapírral kibélelt tepsibe. Kb.1-1,5 cm magas lesz. Kb.20X25 cm-es lepény lesz belőle.
  5. Sütőbe tesszük 30-35 percre. 170 fokon sütjük. Ha lehet légkeveréses sütőt használjunk.

 

Jó étvágyat!!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply