Additional Post Header AH

Ne nézz híradót!

Hirado3

Ne nézz híradót!

1

NE NÉZZ HÍRADÓT!

Ne nézz híradót, mert árt a szépségednek, avagy hogyan tart félelemben a média?

Híradó

 

A híradó nem más, mint egy jó nagy adag negatív, baljós információ. Egy célja van, hogy Téged FÉLELEMBEN tartson. A megfélemlített ember sokkal jobban befolyásolható.

Miről is hallhatunk?

A munkanélküliségről, az éhező gyerekekről, ki, mikor és hogyan kit vert meg és ölt meg és melyik szegény bank ment csődbe ….és milyen környezeti katasztrófa történt az elmúlt napokban, milyen hatalmas járvány fenyeget. Tehát értésünkre adják, hogy hamarosan ilyesfajta „élményben” lesz részünk.

És ezek még csak csupán ízelítők azokból a borzasztó jelenetekből, amelyekkel a bájos bemondónő, mosolyogva aludni küld bennünket, szép álmokat kívánva. Hát köszönjük ezeket a szép álmokat! A sok rémes, drámai jelenetek után vajon milyen szép álmokra gondolhat?

A híradó, az újságok, a mozi és az internet csatornái tökéletes félelemkeltő eszközök.

Hatásukra folyamatosan védekező helyzetben vagyunk.

Ez szervezetünket rendkívül megterheli. A folyamatos félelem hatására egyre erőtlenebbnek és gyengébbnek érezhetjük magunkat és szinte kiutat sem látunk a ránk leselkedő borzalmak elől. Érezzük, hogy valami zavar minket, frusztráltak vagyunk és a pozitív dolgokra is negatívan reagálunk. Talán nem is vesszük észre, hogy jó történik velünk, mert azt is pesszimista szemszögből nézzük.

Ha gondolatainkat folyamatosan a félelem tartja fogva, csupa olyan tapasztalatot, dolgot vonzunk az életünkbe, amely a félelmeinket alátámasztja.

A FÉLELMEINKKEL PONTOSAN AZT TEREMTJÜK MEG, VONZZUK BE, AMITŐL FÉLÜNK.

hirado2_350x168

Ez egy ördögi kör, amiből szinte alig, vagy egyáltalán nem tudunk kilépni, mert a felszabadító stresszhormonok gátolják az agy gondolkodási funkcióját. A gondolatokat és az információkat az agy elülső része használja problémamegoldásra. Ez a logikus gondolkodás és az értelem „székhelye”. Az agy hátulsó része irányítja a reflexszerű cselekvéseket.

Erős stresszhelyzetben az agy elülső részén a véredények összehúzódnak, szűkülnek, előidézve ezzel  a  stresszhormonok  azonnali gyors mobilizációját. Így gátlódik a világos gondolkodás.

Ráadásként az akaratlagos cselekvés központja is blokkolódik. Ez az elülső nagyagykéregben zajlik. Mit is jelent ez?

Stresszes állapotban az intelligenciánk és tudatos érzékelésünk csökken.

NEM TUDUNK MEGFELELŐEN, LOGIKUSAN DÖNTENI, VILÁGOSAN GONDOLKODNI.

Nem bírunk a félelmeinktől megszabadulni. Szinte lebénul a gondolkodásunk. De ez még nem minden….

Ha stresszes megfélemlített állapotban alszunk el, akkor az álmainkat is negatívan befolyásoljuk. Sőt!! Emlékezetünkben elraktározzuk félelmeinket. Szinte belevéssük  a tudatalattiba ezt a félelmi negatív rezgést. Agykutatások bebizonyították, hogy az emlékek éjszaka raktározódnak el. Tehát ha közvetlenül lefekvés illetve elalvás előtt élünk át vagy látunk egy élményt, mélyebben és élénkebben épül be az emlékezetünkbe. Átjár minket a félelem, szinte beépül az életünkbe és egyre valóságosabbá válik. Tehát az ártalmatlannak tűnő élmények – amit a média sugároz felénk – valójában beláthatatlan következményekkel jár.

Szeretnél kikerülni ebből a bűvkörből?

Megnyugtatlak: nagyon egyszerű a menekvés. Ki kell lépni belőle! Gondold át!

  • Szükséged van a napi ‘híradó-stresszre’?
  • Szükséged van, hogy fejhangon ijesztgessenek?
  • Kötelező végignézned ezt a sok rémes dolgot?
  • Tudnál helyette valami olyat csinálni, ami megnyugtat, feldob, szabaddá tesz?

 Érdemes kipróbálni:

Bújj ágyba HÍRADÓ NÉLKÜL egy hétig!

Mosollyal teli, félelemmentes szép holnapot nektek.

Szeretettel: Eszter

Holnap egy másik félelem – forrásról írok, ez pedig a választás. Ez most lesz nagyon aktuális.

 

 

 

 

Leave a Reply