Additional Post Header AH

Peppermint beadlets

Peppermint Beadlet Removebg Preview 1

Peppermint beadlets

0

Peppermint beadlet, azaz borsmenta gyöngyöcskék

Amikor Először találkoztam a doTERRA PEPPERMINT BEADLET-tel, még nem sejtettem, hogy ezek a pici gyöngyöcskék mennyi gyógyerőt rejtenek.
Rengeteg pici golyócska hengeralakú üvegcsében.

Vajon mire jó ez?

Aztán egyszer fájdalmasan begyulladt volna a vastagbelem. (Tudjátok, ezt én meg tudom nézni a készülékemmel, hogy hol is van a gyulladás).

Régebben használtam a doTERRA borsmenta olaját erre a problémára. Jó volt, de nem érzetem azt az átütő változást a használatakor. Legalábbis ezzel a fájdalommal kapcsolatban.

Aztán egyszer úgy történt, hogy nem volt nálam a peppermint illóolajos üveg (és a Zengest sem), csak a beadlet, így abból kapkodtam be 3-4 gyöngyöcskét kínomban. Nagy csodálkozásomra ezek a kis jelentéktelennek tűnő golyócskák sokkal jobban segítettek nekem, mint a kapszulában vagy vízben bejuttatott borsmenta cseppek.

Eláruljam miért?

Ezek a cseppek egy gyomorsav tűrő lágyzselatin kapszulába vannak beburkolva, így bátran és pontosan juthatnak el az epevezetéket elhagyva a vékonybélen át a célállomásukig, a vastagbélig.

Ha egyből lenyeled, akkor vígan és háborítatlanul utazik a bél alsóbb szakaszába. Ha viszont szétrágod vagy szopogatod, akkor nemcsak a száj frissességét biztosítja – nagy fertőtlenítést végezve -, hanem a refluxos tüneteidet is enyhítheti.

Mire is jó ez a pici kis gyöngyöcske?

Nézzük a doTERRA hivatalos kommunikációját!

„Egyedülálló és exkluzív eljárás útján a doTERRA egyesíti a borsmenta illóolaj terápiás előnyeit a lágy zselatin gyöngykapszula kényelmével.

Minden apró gyöngykapszula a borsmenta kitörő frissességét nyújtja, ahogy gyorsan feloldódik a szájban, miközben felpezsdíti az érzékeket.
A borsmenta illóolaj tiszta, és hűsítő hatású esszencia: MENTA!!

A doTERRA borsmenta gyöngyei segítenek a szájápolásban, légzőszervi egészség területén, az emésztési komfort megteremtésében, és minden egyéb olyan helyzetben, amelyekben borsmenta illóolaj belsőleg használható.

Tapasztalja meg a frissítő, élénkítő borsmentát, a kényelmes, gyorsan oldódó borsmenta gyöngyöcskékben!

Összefoglalva:

 • Elősegíti az orális és légzőszervei egészséget
 • Kitűnően felfrissít, elűzi a levertséget,
 • Preventív a fertőzések területén (magyarul megelőzés)
 • Tisztítja az orrjáratokat és az arcüreget.
 • Enyhíti a felső légúti megbetegedéseket,
 • Enyhíti a gyomorpanaszokat, emésztési problémákat.

Frissítő, borsmentaolajos bombaként pattan szét a szájban, felélénkítve az érzékeket.

Hozzájárul a jobb szájhigiéniához. Ha úgy érzed, hogy szájszagod van, ez a beadlet megment a kellemetlen helyzetektől.
Csillapítja az alkalmanként fellépő hasi diszkomfortérzetet.”

Az Essential of life angol nyelvű szakmai könyv szerint a következőkre használható még a doTERRA borsmenta illóolaja:

 • Allergia és csalánkiütés
 • Másnaposság
 • Gamma sugárzás csökkentés
 • Az anyatej elapasztására
 • Utazáskor a hányingert csökkenti

A doTERRA borsmenta gyöngyöcskék egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerű és kényelmes formában biztosítják a borsmenta esszenciális olaj valamennyi jótékony hatását.

A borsmenta gyöngyöcskékkel gyerekjáték a borsmentaolaj útközbeni használata. Bárhol, bármikor!

Használati utasítás

1db borsmenta gyöngy ¼ csepp borsmenta illóolajat tartalmaz.

Maximum 10 borsmenta szemcsét fogyasszunk naponta. Gyerekek is fogyaszthatják koruknak megfelelő mennyiségben. Egy üvegben kb. 125 db beadlet lapul.

Fogyaszd étkezések után a szájhigiéniád támogatása érdekében. Étkezés után vedd be a száj egészségének és az emésztés elősegítéséhez. Az üde leheletért hagyd, hogy a gyöngyöcske feloldódjon a szádban. Utazás közben mindig legyen nálad BORSMENTA, hogy csillapítsa az alkalmanként fellépő gyomorpanaszokat, émelygést és a mozgó járműben jelentkező rosszullét tüneteit.

Tartsd ezeket a praktikus gyöngyöcskéket a táskádban vagy legyen kéznél a gyermeked hátizsákjában arra az esetre, ha útközben jól jönne egy kis támogatás. Az autódban is tarts egy üvegcsével, ha valakinek hányingerre lenne az utazástól elsősegélyként szolgálhatnak a pici golyók.

Frissítő, borsmentaolajos bombaként pattan szét a szájban, felélénkítve az érzékeket.

Összetevők:

borsmentaolaj, kókuszolaj, agar, guargumi, glicerin, nátrium-alginát, karragén, xilit.

Figyelmeztetés

Gyermekektől elzárva tárolandó.

 • Ha várandós, szoptat vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával.
 • Hűvös, száraz helyen tartandó.
 • Aki homeopátiás szert alkalmaz, annak a kezelés időtartamára kerülni kell a menta
 • használatának minden formáját. Hatóanyagai közömbösíti a homeopátiás szereket, azonban a homeopátiás szer és a borsmenta használata között min. 3 óra telik el, akkor nem okoz ilyen problémát.
 • Beindíthatja vagy élénkítheti a menstruációt.
 • Kismamáknak nem ajánlott!
 • Három év alatti kisgyerekek esetén ne alkalmazzuk!

Kiegészítés:

NE FÉLJ A GUARGUMI ÖSSZETEVŐTŐL

A guargumi néhány éve sokak szemében a rossz adalékok egyikének a hírében áll. De mi okozta vajon ezt a hatalmas pánikot a guargumi körül, amikor ez az anyag már hosszú ideje használatos az élelmiszeriparban? Mit is kell tudnod erről az anyagról?

A GUARGUMI PÁNIK EREDETE

2007-ben történt az eset, amely kirobbantotta a guargumival kapcsolatos pánikot, ami tulajdonképpen nem is ezzel az adalékanyaggal, hanem egy bizonyos indiai cégtől származó, dioxinnal szennyeződött szállítmánnyal volt összefüggésben. A guargumi abszolút „vétlen” volt, azt viszont sürgősen ki kellett deríteni, hogy a szennyezett adalékanyagot melyik ország melyik élelmiszerében használta fel közvetve vagy közvetlenül. Ha ugyanis egy adalék bejut az Európai Unió egyik országába, onnan már szabad az útja a többi uniós országba is.

Nos, a pánikot tehát a szennyeződés keltette. A guargumi azonban az egyik legegzotikusabb konyhai adalékanyag, amelynek forrása egy trópusi növény.

A GUARGUMI SZÁRMAZÁSA

A pillangósvirágúak családjába tartozó, indiai kultúrnövény adja a guargumi, más néven guarenyv, guargyanta vagy guarmézga nyersanyagát. A rózsaszínű virágokból 5-10 cm-es, borsó nagyságú, magokkal teli hüvelyek fejlődnek ki. A mérgező kísérőanyagok elsősorban a magvak héjában találhatók, ezért ezeket a csírákkal együtt leválasztják. A maradékot leőrlik, így készül a guarenyv.

A guargumi jele az E 412, ami sűrítőanyag, stabilizátor, emulgeálószer, tömegnövelőszer, ízfokozó gélképzőnek, viszkozitásnövelőnek, szuszpenziók stabilitásának növelésére, vízmegtartónak és kötőanyagnak használják az élelmiszeriparban. A guargumi tulajdonságait jól magyarázza legfontosabb összetevője az összetett cukor, poliszacharid, amely vagy tízezer egységből áll.

A guargumi tehát egy „általános “, de igen sokoldalúan alkalmazható adalékanyag, amelynek semmilyen káros hatása nincs. Aggodalomra tehát nincs okod.

A GUARGUMI INFÓ forrása a Biotech Usa cégtől származik.

Leave a Reply