Receptek
A receptek tej-, és cukormentesek.
A legtöbb gluténmentes is, és igyekszünk cukorbetegek számára is használhatókat közzétenni.
Gluténmentes kenyér recept egyszerűen, gyorsan
Az utóbbi pár évben rohamosan megnőtt a gluténérzékenyek száma. A leggyakoribb glutén forrásunk a kenyér. Mivel ez nálunk alapvető élelmiszer, ezt a legnehezebb elhagyni. Nagyon sokat próbálkoztam, hogy mivel helyettesítsem. Nemrégen aztán egy kedves barátunk – Papp Gergő (legendás ökölvívónk unokája) – segített ezekkel a …
Read MoreLenmagos lepény villámgyorsan
Lenmagos lepény elkészítése: A lenmagos lepény lenmaglisztből és tojásból készült. Meglepően ízletes, emellett pillanatok alatt elkészíthető. Sütés után napokig eláll a hűtőszekrényben. Változatos ízhatásokat érhetünk el, ha víz helyett zöldségleveket (spenót- vagy répalé) használunk. Hozzávaló 1 adaghoz: 3 evőkanál őrölt lenmag ¼ teáskanál szódabikarbóna …
Read MoreMinestrone leves
Minestrone leves 4 személyre Elkészítési idő: 60-80 perc A Minestrone – azaz kiadós zöldség leves – azért is jó recept, mert szinte bármilyen zöldséggel készíthető. Az olaszok szerint ahány ház, annyiféle Minestrone. Az alábbi felsorolás csak egy a lehetőségek közül, amely húsgombócokkal lehet izgalmasabb …
Read MoreLepénykenyér
Lepénykenyér szendvicsnek Ez az alternatív lepénykenyér nagyon hamar és könnyen elkészíthető, ami nagy előnye. Sütőben süthető. Az ízesítésétől függ, hogy édes vagy sós lepénykenyeret kapunk. Nagyon alkalmas szendvicskészítéshez. Érdemes több adagot sütni belőle. Ha kihűl, felszeletelni és egy adagot a mélyhűtőbe „elraktározni”. Így akkor …
Read More