Additional Post Header AH

Reflux: miért ég a gyomrod?

reflux

Reflux: miért ég a gyomrod?

0

Reflux: miért ég a gyomrod?

reflux

reflux

Mindig elcsodálkozom, hogy mennyire nem vagyunk tisztában azzal, hogy mit szabad ennünk, és mit nem. Még akkor sem, ha világosan elmondják, hogy mit nem lenne szabad ennünk.

biofeedback vizsgálatok teljesen egyértelműen kimutatják, hogy melyek azok az ételek, amelyeket nem lenne tanácsos fogyasztanunk. Az esetek egy jelentős részében a tej és tejtermékek a gyomorfájdalmak okozói.

Ilyenkor a magam szelídségével elmondom, hogy ne nagyon fogyasszanak tejtermékeket, de tejet aztán főleg ne. Általában heves fejrázások közepette tiltakoznak, hogy ők nem is szoktak inni tejet, mert már valahol hallották, vagy saját magukon tapasztalták a kellemetlen hatását a reflux tüneteivel.

Ismét csak a magam szelídségével elkezdek mélyebbre ásni: Milyen kávét iszik? Természetesen capuccinót (lehetőleg giga-mega-nagy pohárral) és naponta 3-szor. Hmmm. Ez már körülbelül egy fél liter tej..

Már csak ez is lehet a reflux-os tünetek egyik oka!

És még nincs vége. Szinte 100%, hogy imádják a sajtot. A múlt héten volt nálam valaki, aki hetente 2 kg sajtot tol magába! És persze keményen rosszul érzi magát, csak nem tudja, hogy mitől. Ja, hogy a sajt az tejtermék?? Ezt nem tudta..

Az persze nem (csak) az ő hibája. Rosszul van ez manapság kikommunikálva. Ennek az ellenkezője is előfordult, amikor egy hölgy még tojást sem fogyasztott a vizsgálat után, mondván, hogy az is tejtermék. (Merthogy az is ott van a hűtőpultban a tejek mellett.)

Namost ez tessék szíves igen nagyon komolyan venni! Sajnálatosan sok esetet tudok mondani, amikor egy egyszerű reflux-al kezdődik a dolog. Nem veszik komolyan, és nem kezdik el felderíteni az okát. Jobb esetben talán még egy orvoshoz is eljutnak vele.

Ennek a kis cikknek nem célja az orvosok ekézése, de talán annyit, hogy a mai akadémikus belgyógyászat nem áll a helyzete magaslatán. Odáig jutnak el, hogy akkor szedjen a kedves beteg savlekötőt. Azt persze élete végéig. Okokról egy szó sem esik a legtöbbször.

Találós kérdés: Melyik termékcsoporton van ma a gyógyszeriparnak az egyik legnagyobb profitja? (Válasz: savlekötők.)

httpv://youtu.be/38rY7VZTzZ4

Szóval, ha nem tetszenek komolyan venni a dolgot, akkor kezeletlen, elhanyagolt esetben akár hasnyálmirigy rák is lehet, a kezdeti egyszerű reflux vége.

Mindez elkerülhető egy egyszerű biofeedback állapotfelméréssel, ami egyértelműen kimutatja a refluxos tünetek okát. Ezután megfelelő táplálkozással ezek a nagyon kellemetlen tünetek elmúlnak.

És nem kell életük végéig jó drága savlekötőt szedni…

Mosolygós Szép Napot Kívánok:
Eszter

Fontos! A biofeedback vizsgálat nem helyettesíti az orvosi diagnózist. Alternatív komplementer terápia.

Leave a Reply